Zelf sterrenhemel plafond maken

De zoektocht naar een perfecte sterrenhemel op je plafond begint bij Sterrenhemelplafond.nl. Het is niet zomaar een keuze tussen een standaard doe-het-zelfpakket of de betoverende ervaring die wij bieden, het gaat om het creëren van een eigen universum, een ontsnapping aan de dagelijkse realiteit, recht boven je hoofd. Ontdek de mogelijkheden en maak gemakkelijk je eigen sterrenhemel plafond met behulp van onze PIXLUM-panelen.

2
1
3
5
4
PixBoard
PixBoard
Plak het op je muren, plafonds of gebruik het zelfs als canvas
Lees meer
1
PixLED
PixLED
Zo eenvoudig als het plaatsen van LED's waar u maar wilt.
Lees meer
2
PixCable
PixCable
Verbindt het PixPower-stuurprogramma met het PixBoard.
Lees meer
3
PixPower
PixPower
Zorgt voor de voeding van het PixBoard in 12 volt.
Lees meer
4
PixConnector
PixConnector
Zorgt voor de connectie tussen de PixBoards.
Lees meer
5

Hoe maak je zelf een sterrenhemel plafond?

Ontdek hoe je met PIXLUM-panelen je eigen schitterende sterrenstelsel kunt creëren. Bekijk de installatievideo PIXLUM-sterrenhemel (Engelstalig) hieronder of volg het stappenplan en ga aan de slag met je project.

Stap 1: een goede voorbereiding is het halve werk

Kies allereerst het juiste PIXLUM-paneel voor jouw ruimte. Je hebt de keuze uit verschillende soorten canvassen, zoals PixBOARD gips en PixBOARD schuim. Teken je sterrenstelsel uit, plan waar elke ster zal schijnen en waar de transformatoren en connectoren komen te zitten. Dit helpt je om precies te weten wat je nodig hebt en waar je elk element moet plaatsen.

Stap 2: het vormen van je sterrenstelsel

Het is tijd om je universum vorm te geven. Snijd de PIXLUM-panelen op maat met behulp van gereedschappen zoals een zaag. Zorg ervoor dat je de kortste elektrische route tussen je transformator en elk van de panelen behoudt. Bevestig de
panelen aan de steunen met lijm en schroeven. Zorg ervoor dat alle verbindingen kloppen voordat je verder gaat.

Stap 3: plaats de PixLEDs

Nu komt het meest betoverende deel. Maak startgaten in de gipsplaten van PixBOARD met het PixTOOLS dubbelgereedschap. Plaats de PixLEDs direct in de gaten. Deze LEDs halen hun energie rechtstreeks uit het PIXLUM-paneel. Je kunt verschillende kleuren en lichtintensiteiten combineren voor prachtige patronen en diepte-effecten. Gebruik voor een dynamisch effect verschillende kleuren of witintensiteiten en eventueel glitterverf om je project extra te laten schitteren.

De voordelen van zelf een sterrenhemel maken

Voor het maken van een sterrenhemel plafond kun je natuurlijk een professional inschakelen, maar wist je dat je ook prima zelf een sterrenhemel kunt maken? We zetten graag alle voor- en nadelen van dit doe-het-zelfproject op een rij:

 • Creatieve vrijheid

  Je hebt de volledige creatieve vrijheid om het ontwerp naar wens aan te passen. Je bepaalt zelf de posities van de sterren, hun kleur en helderheid en je voegt eventueel extra opties zoals vallende sterren of een melkweg toe.

 • Kostenbesparing

  Door je sterrenhemelplafond zelf te maken, bespaar je geld in vergelijking met het inhuren van professionals. Je hebt zo de controle over het budget en kunt voor kostenbesparende materialen en oplossingen kiezen.

 • Leerervaring

  Een eigen sterren plafond maken is een geweldige leerervaring. Je leert nieuwe vaardigheden op het gebied van elektriciteit, klussen en schilderen, die ook nog eens nuttig zijn voor toekomstige projecten.

 • Voldoening van je prestatie

  Je voelt een bepaalde mate van voldoening en trots na het voltooien van een doe-het-zelf project. Het zien van je eigen creatie kan zeer bevredigend zijn en je mag er met recht trots op zijn.

 • Aangepaste oplossingen

  Bij het zelf maken van een sterrenhemel plafond, creëer je op maat gemaakte oplossingen die perfect passen bij de ruimte en de esthetiek van je huis.

 • Familie- of vriendenproject

  Je sterrenhemel plafond zelf maken is een leuke activiteit om samen met familie of vrienden te doen. Dit versterkt niet alleen jullie band en creëert een mooie herinnering, maar zorgt ook voor een vlottere afronding.

 • Uniek resultaat

  Je eindproduct is altijd uniek en heeft een persoonlijke touch die niet geëvenaard kan worden met standaardkits of -oplossingen.

 • Beter begrip van je ruimte

  Door het zelf te doen, krijg je een beter begrip van de ruimtelijke dimensies en de structurele aspecten van je huis, wat nuttig kan zijn voor toekomstige renovaties of decoratieprojecten.

 • Therapeutisch en ontspannend

  Voor sommigen is het werken aan een doe-het-zelfproject zoals dit erg therapeutisch en is het een manier om te ontspannen.

Uitdagingen bij het zelf maken vaneen sterrenhemelplafond

Zoals bij ieder project, heeft een sterrenhemel plafond zelf maken ook uitdagingen. Maar maak je geen zorgen, er zijn een stuk meer voordelen dan nadelen. We lichten ze graag toe:

Multicolumn

 • Tijdsintensief

  het creëren van een sterrenhemel plafond kan veel tijd vergen, vooral als je nieuw bent in doe-het-zelf projecten of als het ontwerp dat je hebt gekozen complex is. Maar met de juiste planning en verwachtingen, is dit niet een extreme beperking.

 • Technische vaardigheden vereist

  Het project vereist een zekere mate van technische vaardigheden op het gebied van
  elektriciteit, klussen of schilderen. Als je die misschien niet hebt, kan het een uitdaging zijn. Beschikt een van je vrienden of familieleden wel over deze skills? Vraag hem of haar dan om te helpen!

 • Risico op fouten

  Er is een groter risico op fouten of ongelukken wanneer je een project zelf onderneemt zonder professionele begeleiding. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, dus zorg ervoor datje altijd de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Denk hierbij aan het dragen van klushandschoenen en het afsluiten van de
  stroomtoevoer.

 • Minder professioneel resultaat

  Het eindresultaat oogt mogelijk minder professioneel vergeleken met een sterrenhemel plafond dat is geïnstalleerd door ervaren vakmensen. Aan de andere
  kant brengt dit ook juist iets unieks met zich mee. Vooral als je het project samen met je kind(eren) uitvoert. Het is dan écht jullie eigen project.

Wat houdt je nog tegen?

zoals je ziet, zitten er veel meer voordelen dan nadelen aan het zelf maken van een sterrenhemel. Met de handige PixBOARD-panelen wordt het
creëren van je droomplafond een fluitje van een cent. Of je nu aan de slag gaat met een klein paneel voor de kinderkamer of juist een sterrenhemel in de slaapkamer wil creëren, je krijgt het voor elkaar met Sterrenhemelplafond.nl.

Dus, wat houdt je nog tegen? Bestel snel je sterrenhemelplafond set en accessoires en ga aan de slag. Heb je nog vragen of wil je advies over de beste manier om je kamer naar een astronomisch niveau te tillen?

Neem dan gerust contact met ons op via 020 717 3000 of info@sterrenhemelplafond.nl. Onze sterrenspecialisten helpen je graag.

Neem contact op

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.